Πανελλήνιες 2022: Μάρτιο - Απρίλιο οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τις Αστυνομικές Σχολές

 

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2022, ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2022.

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ το οποίο διαβιβάστηκε στις Στρατιωτικές Σχολές:

Α. Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά του χρονικού διαστήματος   διενέργειας των Προκαταρκτικών Εξετάσεων , αποφασίστηκε η διεξαγωγή τους την χρονική περίοδο Μάρτιο - Απρίλιο 2022 για τους υποψήφιους που θα εισαχθούν  στις Στρατιωτικές Σχολές τον Σεπτέμβριο του 2022.

Β. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες  θα καθορισθούν με εγκύκλιο, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Τα συναρμόδια υπουργεία αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο “λόγω του διπλού Μηχανογραφικού, ένα τον Ιούνιο κι ένα δεύτερο τον Αύγουστο  για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος 2021-22”.