Εισαγωγή μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στο Λιμενικό Σώμα

 

 

Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ρυθμίζονται με νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις αφορούν:

- Στον τρόπο εισαγωγής: Η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων, Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. θα ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 1351/1983 (σ.σ. Πανελλήνιες Εξετάσεις).

- Ένταξη σχολών σε ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Με Π.Δ. που θα εκδοθεί μετά από πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ρυθμιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δόκιμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.) και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναμένονται οι επίσημες σχετικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 

 epilego2017

Περισσότερα... http://e-employ.gr/el/epaggelmatikos-prosanatolismos/gia-mathites-goneis/artra-sep/item/778-eisagogi-me-panelladikes-sto-limeniko