Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στα Δημόσια Επαγγελματικά Σχολεία (ΕΠΑΣ)

Ανακοινώθηκε σήμερα το ΦΕΚ για το σχολικό και διδακτικό έτος, τις εγγραφές, τις διακοπές - αργίες, τους τίτλους σπουδών και λοιπά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δημόσιων Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.), εποπτείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εγγραφές − Προθεσμία εγγραφών

1. Ως εγγραφή, νοείται η εφάπαξ καταχώριση στο ατομικό δελτίο του μαθητή και στο μητρώο μαθητών των στοιχείων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 11 της παρούσας

2. Εγγραφή μαθητή σε ΕΠΑ.Σ., επιτρέπεται εφόσον ο μαθητής έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις της παρούσας.

3. Οι εγγραφές των μαθητών στις ΕΠΑ.Σ. ενεργούνται το μήνα Ιούνιο του προηγούμενου διδακτικού έτους και από 1ης μέχρι 14ης Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.

4. Μετά τη λήξη της προθεσμίας των εγγραφών, εκπρόθεσμη εγγραφή επιτρέπεται, ύστερα από έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και εισήγηση του Διευθυντή της οικείας ΕΠΑ.Σ. και μόνο στην περίπτωση που η σχετική αίτηση εγγραφής υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών, το αργότερο, από τη λήξη των εγγραφών. Tο διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι την ημέρα της εκπρόθεσμης εγγραφής θεωρείται ως χρόνος απουσίας των μαθητών από τα μαθήματα.

5. Οι Διευθυντές των ΕΠΑ.Σ. υποχρεούνται να επαληθεύουν τους τίτλους σπουδών που κατατίθενται για την εγγραφή των μαθητών, το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εισαγωγή στις ΕΠΑ.Σ.

1. Στην Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Σ. εγγράφονται, χωρίς εξετάσεις:
α) Προαχθέντες στη Β΄ τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, Τ.Ε.Λ., Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠΛ ημερησίων και εσπερινών.
β) Οι μαθητές που προάγονται στη Β΄ τάξη του Α ύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.).
γ) Κάτοχοι πτυχίου ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΕΠΑ.Σ, Α΄ ή Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε. και των ισοτίμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
δ) Προαχθέντες της Δ΄ τάξης του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου
ε) Προαχθέντες στη Γ΄ τάξη Εσπερινού Τ.Ε.Λ.

2. Στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Σ εγγράφονται οι προαγόμενοι στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Σ στην ίδια ειδικότητα καθώς και οι κάτοχοι πτυχίου Α΄ κύκλου Τ.Ε.Ε. στην ίδια ή σε συναφή ειδικότητα.

3. α) Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη φοίτηση σε δύο ή περισσότερες ειδικότητες των ΕΠΑ.Σ. καθώς και β) Η ταυτόχρονη φοίτηση σε άλλη ΕΠΑ.Σ. και σε άλλο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε άλλη σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

4. Μετεγγραφή μαθητή σε άλλη ΕΠΑ.Σ. της ίδιας ειδικότητας, επιτρέπεται με αίτησή του που συνοδεύεται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, εφόσον προέκυψαν οικογενειακοί, οικονομικοί ή λόγοι υγείας μετά την αίτησή του για φοίτηση. Η μετεγγραφή γίνεται με έγκριση του Διευθυντή της ΕΠΑ.Σ. στην οποία θέλει να μετεγγραφεί ο μαθητής. Ο Διευθυντής μπορεί να ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο για μετεγγραφή κάθε πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο που θεωρεί απαραίτητο  για τη βεβαίωση του προβαλλόμενου λόγου μετεγγραφής. Δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή μαθητή σε ΕΠΑ.Σ. άλλης ειδικότητας.

5. Δεν επιτρέπονται μετεγγραφές μαθητών ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς και από ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων.

Αίτηση Σπουδαστών ΕΠΑ.Σ.

Περισσότερα... https://e-employ.gr/el/epaggelmatikos-prosanatolismos/gia-mathites-goneis/artra-sep/item/1065-eggrafes-epas