Ίδρυση νέων Σχολών και Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Περισσότερες επιλογές θα έχουν οι υποψήφιοι τις επόμενες χρονιές καθώς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επεκτείνεται ιδρύοντας νέες Σχολές και Τμήματα σε διάφορες πόλεις.
To Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου), με έδρα την Άρτα, καταργείται και εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι Σχολές που ιδρύονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από

Περισσότερες επιλογές θα έχουν οι υποψήφιοι τις επόμενες χρονιές καθώς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επεκτείνεται ιδρύοντας νέες Σχολές και Τμήματα σε διάφορες πόλεις.
To Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου), με έδρα την Άρτα, καταργείται και εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι Σχολές που ιδρύονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 1.10.2018 είναι οι εξής:
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας.
Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας.
Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων.
Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.
Όσον αφορά στη Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετονομάζεται σε Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων Σχολών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Τα Τμήματα που ιδρύονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 1.10.2018 είναι τα εξής:
Νοσηλευτικής, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.
Λογοθεραπείας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.
Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα την πόλη της Πρέβεζας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών.
Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μουσικών Σπουδών.
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας.
Ψυχολογίας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας.
Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονίας και Ψυχολογίας και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών, αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 ενώ για τα Τμήματα Μετάφρασης και Διερμηνείας, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής και Μηχανολόγων Μηχανικών καθορίζεται ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι αργότερα από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ο πρώτος κύκλος σπουδών των παραπάνω Τμημάτων έχει διάρκεια οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Εξαιρούνται τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, Γεωπονίας, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής και Μηχανολόγων Μηχανικών, στα οποία η απαιτούμενη διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου ορίζεται σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το ΦΕΚ